Hűtőteljesítmény

                 

Válasszon gyártót...

           

Érdekes, tudtad hogy...?

- Németországban minden munkavállaló számára min. 1,5 nm szabad mozgásteret kell biztosítani.

Miért fontos a klíma karbantartása?

A felszerelt és üzembe helyezett készülék(ek) karbantartását évente kétszer tavasszal és ősszel szükséges elvégezni, de legalább egyszer a szezon előtt amennyiben csak hűtésre használja.
Ha egészségesen akar klímát használni, ha nem akar több áramot fizetni, ha szeret egészséges környezetben élni és szeretné, hogy megmaradjon a készülék garanciája  akkor muszáj szakemberre bízni ezt a feladatot is. A klímakészülék üzemeltetése során nagy mennyiségű levegő áramlik át a hőcserélőn ami a levegőből különböző szennyeződéseket hoz magával. Amennyiben nincsnnek ezek a szennyeződések eltávolítva, úgy idővel lerakódhatnak a hőcserélőnk felületén, ami károsítja a berendezést és  annak optimális működését.

Így ha egészséges környezetben kíván élni, akkor a klíma karbantartást mindig végeztesse el szakemberrel. Nem csak az egészségét védi ezzel, ha nem  megmarad a készülék garanciája is.

A szakszerűen karbantartott és megfelelő szűrőkkel ellátott légkondícionálók az allergiások számára akár segítséget is jelenthetnek a levegő tisztításával és megszűrésével.

A klíma karbantartást szeretik az emberek elhanyagolni, hisz felesleges pénzkidobásnak tartják.  Néha előfordul, hogy a klíma szerelő csak kimegy és csapvízben kimossa a poros szűrőt.  A klíma karbantartás ebből a szempontból összetettebb feladat... Nem feltétlen az a  szerelő a legjobb választás aki már-már ingyen megcsinálja a karbantartást.

Élettanilag a legfontossabb része a klíma karbantartásnak a gombamentesítés. A készülék cseppvíz tárolójában a gombák és baktériumok elszaporodnak és a kora nyári első bekapcsoláskor a klíma berendezés megforgatja a spórákat tartalmazó levegőt a lakásban. Enyhe esetben rövid távon köhögés, hoszabb távon pedig asztma vagy légionella betegség is kialakulhat.

A légionella baktériumra 1976-ban figyeltek fel az orvosok, amikor egy szállodában összegyűlt egykori légionárusok közül sokan sűlyos, fertőző tüdőgyulladást kaptak és néhányan belehaltak. A visgálat sokáig tartott, de végül megtalálták, hogy mi okozta a halálos kórt. Az épület klímaberendezése terjesztette a párásító folyadékban szaporodó baktériumokat!

 

Klíma karbantartás során elvégzett feledatok:

  • Beltéri egység gombátalanítása baktérium mentesítése

  • Kültéri egység tisztítása, nyomás mérés

  • Hollander csatlakozók utánhúzása

  • Elektromos egységek átvizsgálása, csatlakozók utánhúzása

  • Légszűrők tisztítása estleg cseréje a beltéri egységben

  • Kondenzvíz kifolyásának ellenőrzése

Másodsorban pedig a készülék műszaki állapotának a felmérését is elvégezzük a karbantartás során, így akár a klíma meghibásodásának első jeleitől kezelhetjük a problémákat....

 

A karbantartás csak tisztításból áll?

Nem! A klíma karbantartás nem csak takarításból és fertőtlenítésből áll. Szükség van ellenőrizni a rendszer helyes működését (fenti felsorolásból is kitűnik) és környezetvédelmi okokból, hogy megfelelő tömörségű illetve szivárgás mentes-e a készülék.

A klímaberendezéseknél a kellő mennyiségű gáztöltet elengedhetetlen a megfelelő és kifogástalan működéshez. A gáztöltet hiánya a készülék hatásfokromlását eredményezi, ezáltal jobban terhelődik a klíma kompresszora, rövidebb lesz a készülék élettartama és több áramot fog fogyasztani, amivel már nem lesz gazdaságos. Ezért is fontos a rendszeres ellenörzés és karbantartás.

 

Hogy mivel fertőtlenítünk?

A klíma karbantartás-nál fertőtlenítésnél a Frionett 2 habzó lúgos tisztítószert használjuk.
Baktériumölő (legionella, lisztéria, szalmonella) és gombaölő! Korróziógátló! Rendszeres kül- és beltéri karbantartáshoz. Gyors zsírtalanítás, fertőtlenítés, szagtalanítás! Aluminium tisztítás és fényesítés.

A Frionett® Activ’ 5 l fertőtlenítő, szagtalanító és zsíroldó koncentrátum. A termék vízzel hígítva használandó, a hígítási arány 1 egységnyi termékhez 4 egységnyi víz.

Baktériumölő: EN 1040, EN 1276

NF T72-300 (Salmonella typhimurium, Listeria monocytogenes)
EN 13623 (Legionella pneumophila)
Gombaölő: EN 1275 (Candida albicans

 

A klíma karbantartásra vonatkozó megrendeléseket igyekszünk 24 órán belül kezelni és elvégezni!
A klíma karbantartás díja cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt nettó 4500Ft, több klíma esetén kedvezményt adunk!
A karbantartás díja nem terjed ki a gáztöltésre, az külön kezelendő. A gázok gáz/kg ára típusonként változik!

 

A klíma története

A nyári kánikula ellen bizony védekezni kell, főleg mai modern korunkban, ahol a városok sűrű beépítettsége miatt a hatalmas hőelnyelő felületek (épületek, utak…) miatt magasabb a hőmérséklet. A sűrűn emlegetett globális felmelegedés is fokozza a klíma utáni növekvő igényt. Kiváló megoldást jelentenek a modern klíma készülékeklehet elérni a kellemes hőfokot úgy, hogy közben még a......

Bővebben...:

Hogyan viselhető el a forróság?

Az évről évre fokozódó nyári forróság új megoldásokat kíván, amelyekkel hatékony és egyben költségtakarékos módon tehető elviselhetővé a meleg, mérsékelve a hőség közérzetre gyakorolt, a napi teljesítményt csökkenő hatását. Manapság a legtöbb iroda elképzelhetetlen klímaberendezés nélkül, ám épp ezek tömeges elterjedése és az általuk kiváltott egészségi panaszok ráirányítják......

Bővebben...:

Megéri fűteni a klímával?

Egyre gyakrabban találkozhatunk a klímatechnika területén a következő kifejezéssel: Inverter. A legtöbb esetben az „energiatakarékos” jelzőt párosítják vele, pedig az inverteres technológiának sokkal több előnye van a hagyományos klímamegoldásokkal szemben: Maga az inverter nem más, mint egy – gyakorlatilag fokozatmentes – teljesítményszabályozó, azaz egy olyan eszköz.......

Bővebben...:

HASZNOS LEHET

LÁTOGATÓINK

0241921
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
9
57
346
240641
2673
4016

Oldalainkat 1 vendég és 0 tag böngészi

Tevékenységeink


 

TISZTELT VÁSÁRLÓINK!

Az oldalon feltűntetett árak és paraméterek tájékoztató jellegűek! A megjelenő képek illusztrációk. Az esetleges gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk. Az árváltozás jogát fenntartjuk. Ha egy termék ára irreálisan eltér a piacon elérhető többi ártól, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.