Hűtőteljesítmény

                 

Válasszon gyártót...

           

Érdekes, tudtad hogy...?

- Németországban minden munkavállaló számára min. 1,5 nm szabad mozgásteret kell biztosítani.

Kazettás klíma, álmennyezeti klíma

Ha nem szeretnénk, hogy a falon bármi is látszon a légkondicionálóból, tökéletes megoldást nyújthat az álmennyezetbe építhető kazettás klíma. A szemek elől szinte tökéletesen elrejthető változat előnye, hogy a klimatizált térből - csakúgy, mint a légcsatornázható beltéri - egyáltalán nem foglal el helyet. A mennyezet síkjába építhető kazettás beltéri egység 1, 2 és 4 irányú kifúvással is rendelkezhet, így feladattól függően, több típus is választható.

 

Álmennyezetbe építhető kazettás klíma beltéri egysége (Samsung)

A távvezérlés, ezeknél a készülékeknél kiemelten fontos, ezért a gyártók lehetőség adnak fali termosztátos vezérlőegység, illetve infrás távirányító használatára is. Több gyártó kínálja a két megoldás kombinációját, és a falra szerelhető fő vezérlőegység mellé, infra távirányítót is mellékelnek. A kazettás klíma beltériket átlagosnál nagyobb terek klimatizálására fejlesztették ki, így teljesítményük is magasabb értékektől indul. Ezen típusok átlagos teljesítménye 5,2 és 7,1 kW, de megtalálhatóak a nagyobb típusok is, akár 10 kW teljesítmény-tartományig.

Kazettás klíma kialakítások

Szett (beltéri és kültéri egy készülékként vásárolható meg) megoldásokkal a kazettás klímák esetében egyre kevesebb gyártónál találkozunk. A legelterjedtebb megoldás (mivel általánosságban ezekből a készülékekből több egységet alkalmaznak egy feladatnál), hogy a beltéri egységeket és a hozzájuk kapcsolódó kültériket is külön lehet megvásárolni. Ilyenkor célszerű az adott márkaképviselet szakemberének véleményét kérni, aki a szükséges számításokat és az egységek összeállítását elvégzi.

Természetesen a kazettás klímáknál is van mód mono (egy beltéri-egy kültéri) rendszer alkalmazására, amilyet például az LG, univerzális kültéri egységeivel alakíthatunk ki. Az ilyen rendszereket vagy magunk állítjuk össze, vagy szakember véleményét kérjük. Jelenleg (2008) a Midea cégnek léteznek mono szettjei kazettás klímákból, melyek kompletten (beltéri-kültéri egy készülékként) vásárolhatók meg.

Kazettás klímáknál is választhatunk inverteres kivitelt. Az inverteres klímák teljesítményszabályozásukkal képesek jóval nagyobb hatásfokot elérni, ami megmutatkozik a készülék COP és EER értékeiben is. Van mód klímarendszer kialakítására is. A kazettás multi klímával, - amit szintén egyedileg állíthatunk össze - akár a teljes családi ház klimatizálása is megoldható egyetlen kültéri egységgel.

További kifejezések még erre a klíma típusra, a mennyezeti klíma, mennyezeti split klíma, mennyezeti légkondi, légkondi plafonba, inverteres kazettás klíma, kazettás légkondi, valamint az álmennyezeti split légkondi.

 

 

A klíma története

A nyári kánikula ellen bizony védekezni kell, főleg mai modern korunkban, ahol a városok sűrű beépítettsége miatt a hatalmas hőelnyelő felületek (épületek, utak…) miatt magasabb a hőmérséklet. A sűrűn emlegetett globális felmelegedés is fokozza a klíma utáni növekvő igényt. Kiváló megoldást jelentenek a modern klíma készülékeklehet elérni a kellemes hőfokot úgy, hogy közben még a......

Bővebben...:

Legionella betegség

A tiszta klímaberendezés nem terjeszti a legionella betegséget. A split klíma (háztartási légkondicionálók) normális esetben nem porlasztanak vizet a légtérbe, tehát legionella betegséget sem okozhatnak. Ezen túlmenően a split klíma beltéri egység hőcserélőjén egy nagyon nedves környezet alakul ki, a klíma beltéri egység hőcserélő felületére a hűtött levegőből különböző szerves anyagok.....

Bővebben...:

Miért kell karbantartani a klímát?

A felszerelt és üzembe helyezett készülék(ek) karbantartását évente kétszer tavasszal és ősszel szükséges elvégezni, de legalább egyszer a szezon előtt amennyiben csak hűtésre használja. Ha egészségesen akar klímát használni, ha nem akar több áramot fizetni, ha szeret egészséges környezetben élni és szeretné, hogy megmaradjon a készülék garanciája  akkor muszáj szakemberre.......

Bővebben...:

HASZNOS LEHET

LÁTOGATÓINK

0241922
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
10
57
347
240641
2674
4016

Oldalainkat 2 vendég és 0 tag böngészi

Tevékenységeink


 

TISZTELT VÁSÁRLÓINK!

Az oldalon feltűntetett árak és paraméterek tájékoztató jellegűek! A megjelenő képek illusztrációk. Az esetleges gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk. Az árváltozás jogát fenntartjuk. Ha egy termék ára irreálisan eltér a piacon elérhető többi ártól, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.