Hűtőteljesítmény

                 

Válasszon gyártót...

           

Érdekes, tudtad hogy...?

- A "Tamás bátya kunyhója" volt az első regény, amelyet 1 milliónál is több példányban adtak el.

Klíma szótár

Automata újraindítás funkció
Áramkimaradás, áramszünet esetén a berendezés automatikusan újraindul, az előzetesen beállított értékeket követve.


Fix fordulatszámú berendezés
A klímaberendezés szabályozása a kompresszor ki- és bekapcsolásával történik. Nem energiatakarékos megoldás.


Fojtószelep
A hűtőkörfolyamat alkatrésze, melynek feladata, hogy az elpárologtatóba csak folyadék halmazállapotba jusson be a hűtőközeg.


Hőszivattyús berendezés
A klímaberendezés az átmeneti és téli időszakban fűtési üzemre is alkalmas. Egyes klímaberendezések nem csak átmeneti időszakban, de egész szélsőséges időjárásban is képesek vállalni a fűtést.


Hűtőközeg
A hűtőkörfolyamatban keringő közeg. A modern légkondicionáló berendezésekben manapság már többféle anyag kerül alkalmazásra hűtőközegként. Ezek közös jellemzője, hogy nem tartalmaznak az ózonréteget erősen károsító HFC, vagy HCFC gázokat más néven freont.
Pl. a ma használatos típusok: R410a, R407c.


Inverter
A betáplált elektromos jellemzőket megváltoztató berendezés, mely a kompresszor fordulatszámát változtatja, ezáltal a klímaberndezés teljesítményét szabályozza. Energiatakarékos.


Kompresszor
A klímaberendezés legfontosabb alkotóeleme a kompresszor. Ez a legnagyobb áramfogyasztó, a legnagyobb zajforrás és a legdrágább alkatrész.
A kompresszor minősége alapvetően meghatározza a klímaberendezés minőségét.


Levegő ionizátor
A levegőben található ionokat negatív töltéssel látja el. Tanulmányok igazolják, hogy a negatív töltésű ionok a levegőben pozitív hatással vannak az anyagcserére, frissítik a testet, a szellemet.


Multi-split berendezés
Egy kültéri egységre több (kb. 2-4db) beltéri egység kapcsolódik.


Műanyag szűrő
Minden berendezés tartozéka egy nagy felületű, mosható, műanyag szűrő, mely a levegőben található porszemcséket szűri ki.


Működési tartomány
A egyes klímák a igen széles spektrumon tudnak működni hűtő-fűtő üzemmódban a külső hőmérsékletet figyelembe véve. Hűteni -10 és 43°C között tudnak, melynek előnye, hogy a kültéri berendezés elhelyezésénél nem kell feltétlen törödni azzal, hogy árnyékos helyre kerüljön. Fűteni pedig -15 és 20°C között képes.


Plazma szűrő
Két lépcsőben működő, hatékony elektromos szűrő, mely garantálja a legkisebb szemcsék kiszűrését.


Precíz hőmérséklet szabályozás
Az inverteres technológiának köszönhetően a helyiség hőmérsékletének beállított értéke gyorsan elérhető, és azt a későbbiekben precízen, hőmérséklet ingadozás nélkül képes biztosítani.


Super fertőtlenítő szűrő
Intelligens szűrőrendszer, mely bambusz-, ginkó kivonatok és bioenzimek segítségével hatékonyan felveszi a harcot a kellemetlen szagokkal, baktériomokkal, vírusokkal és allergénekkel.


Szerelési csőhossz
Split klímák szerelése során a minél rövidebb csőhossz kialakítására kell törekedni, melyet a kompresszor teljesítménye határoz meg. A korszerű típusú klímák növelt csőhosszal (20 m) szerelhetőek, mely megkönnyíti a kültéri berendezés elhelyezését, „el lehet rejteni" akár a szemek elől, nem szükséges egyből a homlokzatra szerelni, így nem rondítja el épületünk homlokzatát, látványát.

A klíma története

A nyári kánikula ellen bizony védekezni kell, főleg mai modern korunkban, ahol a városok sűrű beépítettsége miatt a hatalmas hőelnyelő felületek (épületek, utak…) miatt magasabb a hőmérséklet. A sűrűn emlegetett globális felmelegedés is fokozza a klíma utáni növekvő igényt. Kiváló megoldást jelentenek a modern klíma készülékeklehet elérni a kellemes hőfokot úgy, hogy közben még a......

Bővebben...:

Klímavásárlási szempontok

Az egészségünk és a villanyszámlánk könnyen megsínyli a rossz döntést, ugyanis elkapkodni a klímaberendezés vásárlást nem érdemes. Kifejezett orvosi ellenjavallata nincs a klíma választási szempontoknak, de a légkondicionáló helyes kiválasztása nagyban függhet az építészeti adottságoktól. A klimatizálás valójában azt jelenti, hogy az adott helyiség légállapotát ellenőrizzük............

Bővebben...:

Milyen hangos a klíma?

Az emberek monotónia tűrő küszöbe nyilvánvalóan teljesen eltérő. A folyamatos zaj ami egyes embereknek hallhatatlan, másoknak már idegesítő és zavaró is lehet. Minél halkabb egy berendezés annál könnyebben fog illeszkedni az eltérő igényekhez. Fontos, hogy munka végzés vagy pihenés közben ne érjen bennünket olyan külső behatás ami megzavarhatja a tevékenységünket.

Bővebben...:

HASZNOS LEHET

LÁTOGATÓINK

0241966
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
54
57
391
240641
2718
4016

Oldalainkat 46 vendég és 0 tag böngészi

Tevékenységeink


 

TISZTELT VÁSÁRLÓINK!

Az oldalon feltűntetett árak és paraméterek tájékoztató jellegűek! A megjelenő képek illusztrációk. Az esetleges gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk. Az árváltozás jogát fenntartjuk. Ha egy termék ára irreálisan eltér a piacon elérhető többi ártól, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.