Hűtőteljesítmény

                 

Válasszon gyártót...

           

Érdekes, tudtad hogy...?

- A világon eddig legtöbb lemezt a Beatles adott el, több, mint egymilliárd darabot.

Szűrőrendszerek

Hogyan működik és milyen tüneteket okozhat?

Jó tudni, hogy a klímaberendezés nem friss levegőt fúj a helyiségbe, hanem ugyanazt a levegőt hűti, forgatja és szűri. Ebben a zárt levegőhűtő rendszerben könnyen elszaporodnak a baktériumok, a vírusok és gombák. Ahogy a piszkos mosógép sem tudja teljesen tisztára mosni a ruhákat, úgy a lakásban belélegzett levegő sem lehet tökéletesen tiszta, ha nem tiszta klímaberendezés és légtisztító állítja azt elő.

A klímaberendezés szűrőrendszerének elsődleges funkciója, hogy a szűrőn telepedjenek meg a levegőből kiszűrt anyagok, és ne jussanak vissza klimatizálás során, a keringtetett lehűtött levegőbe. Abban az esetben, ha nem tisztítják klímaberendezés szűrőjét a szezon alatti használat folyamán, illetve évente minimum egyszer a klímaberendezés beltéri egységét speciális tisztítószerrel, akkor a szennyeződések, és betegséget okozó anyagok, vagyis a fertőzött levegő visszajuthat a klimatizálás folytán a légtérbe. Mindez súlyos légúti megbetegedésekhez vezethet, melynek tünetei hasonlítanak a tüdőgyulladás szimptómáihoz.

Antiallergén szűrő, mi az hogy allergén?

A klimatizálás közben a hűtött helység levegője rendszerint kiszárad, ez okozhat fejfájást, szédülést, kimerültséget, légzési panaszokat, légszomjat, valamint a szem és a nyálkahártyák (torok, orr) szárazsága is tapasztalható. S ha már a szárazságról van szó, a bőr is gyakran megsínyli a klíma hűs levegőjét. Sokan ízületi fájdalmakra is panaszkodnak, illetve előfordulhat megfázás is, ha a külső magas hőmérsékletről érkezünk a nagyon lehűtött helységbe.

Az allergia (orrgyulladás, asztma, láz, kiütés, fáradságérzet, fejfájás,  teljesítménycsökkenés, étvágytalanság, láz, verejtékezés, izzadás, stb.) forrása. Az allergén leginkább fehérjéből áll és a legismertebb típusai az atkák, a pollen, az állatszőr stb. Ezek a bőrön, a légutakon, illetve az emésztőrendszeren keresztül jutnak be a szervezetbe.

Sokan vagyunk akik kifejezetten szeretik a klimatizált helységet, és olyanok is akadnak akik inkább csak elviselik, mintsem direkt élveznék a lehűtött levegőt. Azonban azt mindannyian tudjuk, bizony vannak veszélyei a légkondicionálónak,

Hogyan védekezzen?

Az előzőekből kiderül, hogy a különböző speciális szűrök ellenére is valóban az egészségünk múlhat a rendszeres karbantartáson. Akár otthon, akár a munkahelyen felszerelt klíma, rendszeresen karbantartatott legyen, és minimum évente legalább egyszer egy alapos vegyszeres tisztítást is be kell iktatnunk.

A klíma előnyei

A kánikulában csökken a reakcióidő és a koncentráció. A klimatizált helységben mindez nem probléma. Az ideális hőmérséklet nagyban fokozza a hatékonyságot, vagyis segíti a munkavégzést. A nagy melegtől fokozódik a test párolgása, ez kellemetlen közérzetet okozhat. A légkondicionáló ezt a kényelmetlenséget is feledteti.

SAMSUNG klíma légtisztító rendszerei

A Samsung a Shinju Egyetemmel együttműködésben felfedezte, hogy egy enzimhez hasonló katalizátorral a Fém Ftalocianin segítségével képes megkötni és feloldani az allergéneket.

Mi az Antiallergén szűrő?

Az Antiallergén szűrő egy textil, amelyet közösen fejlesztett ki a japán Shinju Egyetem és a SAMSUNG. Az antiallergén szűrő elnyomja a csírák növekedését, így egyben antibakteriális szagtalanító funkciója is van. Egy enzimhez hasonló katalizátorral kutatócsoport felfedezte, hogy a Fém Ftalocianin abszorbeálja és feloldja az allergéneket. A klímaberendezés beltéri egység szűrőjébe beépítették ezt a Fém Ftalocianint Antiallergén szűrőt így a textil maga képes megkötni és feloldani az allergéneket.

Allergénreakció és a kulcs-kulcslyuk

Az allergénreakció hasonlít egy kulcs(allergén)-kulcslyuk(szervezet) kapcsolathoz. Ha egy allergén bejut a szervezetbe, reagál a szervezetben lévő valamely kulcslyukkal (a hellyel, ahová pontosan illeszkedik) és allergiát okoz. Az allergén megváltoztatásával azonban megakadályozzák annak a kulcslyukba való illeszkedését és amiatt nem történik reakció.

Silver Nano - egészségvédelmi rendszer

A nanotechnológia az anyagot atomi méretű részecskékre bontja. Ezeket a részecskéket nanométerben mérik. Egy nanométer a méter egy milliárdod része. A nanorészecskék találkozáskor képesek alapvetően megváltoztatni az anyag viselkedését. A nanoméret révén Ag+ ionok juthatnak be a mikroorganizmusok sejtjeibe. Ennek eredményeként a mikroorganizmusok sejti anyagcseréje megváltozik, nem tudnak növekedni és tovább élni.

A Silver Nano egészségvédelmi rendszer a Samsung által kifejlesztett átfogó rendszer, amely nanoméretű ezüstionok (az emberi hajszál vastagságánál 75 000-szer kisebb részecskék) segítségével biztonságosan és hatékonyan elpusztítja a kórokozókat, a penészgombákat és 650 különféle típusú baktériumot, továbbá megakadályozza, hogy azok megtelepedjenek olyan helyeken, ahol ez a leginkább káros.

A Samsung az ezüst által nyújtott biztonságban találta meg a megoldást. A Silver Nano egészségvédelmi rendszernek köszönhetően a Samsung légkondicionálók és légtisztítók belsejét borító nanoméretű ezüstionok milliárdjai a baktériumokat már a szűrési folyamat során elpusztítják. Ezen túlmenően az ezüst nanobevonat szagtalanít is, így a helyiség tisztábbnak és frissebb illatúnak tűnik. A Silver Nano egészségvédelmi rendszerrel a Samsung védelmi zónát hoz létre, őrzi egészségét és jó közérzetét. Érezze az ezüst biztonságát és védelmét!

Miért jó az ezüst?

Az ezüst természetes, biztonságos és hatékony. Az egészségügy már ősidők óta alkalmazza, a kórokozókra nézve mérgező, az emberi testre, élelmiszerekre és ruhaanyagokra viszont teljesen ártalmatlan. A nanotechnológia révén az ezüst antibiotikumnak számít, ugyanis képes akár 650 féle baktériumot és kórokozót fertőtleníteni.

Mitől lesznek a Silver Nano légkondicionálók elsőrangúak?

A Silver Nano egészségvédelmi rendszerTM révén minden korábbinál frissebb levegőhöz juthat abban a tudatban, hogy egészséges levegőt lélegez be. A friss levegő biztosítása érdekében alapvető fontosságú, hogy ne csak a levegőt tisztítsuk, hanem a légkondicionáló belsejét is. A kezelés elmaradása esetén a penészgombák és baktériumok allergiás reakciókat, betegséget és súlyos esetben akár halált is okozhatnak. Ugyanakkor a Silver Nano egészségvédelmi rendszer már a szűrés során megöli a penészgombákat és baktériumokat.

Légkondicionálója belsejét Silver Nano fertőtlenítő és mikrobaölő bevonattal láttuk el a léghűtőtől egészen a kifúvókig. Ahogy a nanoméretű ezüstrészecskék érintkeznek a kórokozókkal és a baktériumokkal, gátolják ezeknek a szervezeteknek a légzését, így azok sejtnövekedése megáll, és elpusztulnak. Az elsőrangú Silver Nano technológia révén még a káros influenzavírusok is eltávolíthatók, így 99,9%-os fertőtlenítés érhető el, ezért megnyugodhat afelől, hogy a belélegzett levegő nemcsak hűvös, hanem tiszta és egészséges is.

Az ezüst nanobevonat nemcsak a penészgombákat és a baktériumokat pusztítja el, hanem szagtalanítja a levegőt. A tiszta, friss levegő létfontosságú az Ön egészsége szempontjából ez az, amit a Samsung nyújt Önnek.

Bionizer - rendszer

Antibakteriális anyaggal kezelt elemek
A klímaberendezés belseje rendkívül tiszta, ezért csak extratiszta levegőt állít elő

Friss levegő előállításához nem csupán a levegő megtisztítására van szükség, hanem tisztán kell tartani a klímaberendezés belsejét is. Azonban a klímaberendezések belseje ideális hely a penészgombák számára. Ha nem védekezünk ellenük, a penészgombák elszaporodnak, és a klímaberedezés kellemetlen szagú levegőt termel. Ezért a Samsung-klímaberendezések összes kulcsfontosságú szerkezeti részét baktériumölő és penészölő szerekkel kezelik. Ezek megakadályozzák a penészgombák és a baktériumok megtelepedését a klímaberendezésben, és így az mindig friss és tiszta levegőt biztosít.

BIOnizer (aniongenerátor)

A negatív villamos kisülést indukáló elektródákkal működő rendszernek köszönhetően az anionok létrehozásakor nem keletkezik az egészségre ártalmas ózon. A Samsung BIOnizer (aniongenerátor) kb. 400 000 iont hoz létre köbcentiméterenként (a klímaberendezés kilépő nyílásától 1 méteres távolságban mérve). Ennek eredményeként az egész család élvezheti az egészségjavító, tiszta levegőt.

A természetben nagyon sok anion keletkezik, például vízesések mellett vagy erdőkben. A természetes levegő frissítő hatásának egyik oka éppen a természetes aniontermelődés. A vérben diffundált anionok elősegítik a sejtek anyagcseréjét és felfrissítik Önt.

Az anionok elűzik az atkákat, a rovarokat és a szúnyogokat, továbbá elpusztítják a penészgombákat és semlegesítik a kellemetlen szagokat. Hozzátapadnak a levegőben lévő porszemcsékhez, baktériumokhoz és mérgező anyagokhoz, lekényszerítik őket a padlóra, ahonnan takarításkor könnyen eltávolíthatók.

Egyes környékek tisztábbak és egészségesebbek pusztán azért, mert több friss oxigént és revitalizáló anionokat, valamint kevesebb levegőszennyeződést tartalmaznak. Az anionok nemcsak a levegőt, hanem az emberi testet is felfrissítik, ugyanis több oxigént juttatnak a sejtek és szövetek számára. A természetben anionokat nagy mennyiségben előállító helyeknek számítanak a vízesések, a magashegységek, a tengerpartok, valamint az erdők.

Az anionok hatása elősegíti a fizikai és szellemi felfrissülést. Kimutatták, hogy az anionok megszüntetik a levertséget, javítják a hangulatot, csökkentik a fáradtságot, és enyhítik az átmeneti mániás-depressziós pszichózist (SAD). Sajnos a városban élők esetében az anionok ritkák a levegő szennyezettsége miatt.

Ezért a Samsung légkondicionálókat ózonmentes aniongenerátorral láttuk el, melyek másodpercenként 1,25 milliárd aniont termelnek, hogy megtöltsék a helyiségeket kedvező hatású, a természetben található mennyiség többszörösének megfelelő anionnal, így segítve az Ön szellemi és fizikai regenerálódását.

Bionizer (Aniongenerátor)

Kutatók fedezték fel, hogy az ember számára lehetetlenség optimális teljesítményt nyújtani olyan környezetben, ahol az anionsűrűség 1000 negatív anion/cm3 vagy annál kevesebb. Egy átlagos lakásban a mérések szerint ez az érték mindössze 100 negatív anion/cm3, miközben az irodaházak és üzemek levegője még ennél is károsabb, átlagosan mindössze 20-25 negatív aniont tartalmaz köbcentiméterenként.

A légkondicionáló kimenetétől 1 méterre mérve a Samsung BIOnizáló (aniongenerátor) 400 000 anion/cm3 koncentrációt állít elő, így az egész család egészségjavító, tiszta levegőhöz juthat.

A természetben a villámlás, a napfény, a tenger hullámai és a vízesések állítanak elő anionokat. A természet felfrissülést és életerőt nyújtó helyein, például az erdőkben, a vízeséseknél és a tengerpartokon magas az anionkoncentráció. Ezeknek az anionoknak a létezése az egyik ok, amiért megfiatalodva és feltöltődve érezzük magunkat ilyen természetes környezetben.

Az anionok kibocsátásukkor gyorsan megtapadnak a levegőben lévő részecskéken, például a poron, füstön, emberi és állati kipárolgáson, valamint a levegőben található egyéb allergéneken, baktériumokon és mérgező anyagokon. Mivel így az említett részecskék túl nehézzé válnak ahhoz, hogy a levegőben maradjanak, a földre esve könnyen eltávolíthatók vagy felporszívózhatók, ezáltal belélegzésük megakadályozható. A nagy anionsűrűségű helyiségekről azt is kimutatták, hogy megakadályozzák a baktériumok növekedését és a szagok kialakulását, valamint eltávolítják az atkákat és a szúnyogokat.

A Samsung légkondicionálók higiénikusan hűtenek. Légkondicionálóink elemei beleértve a filtereket is egy különleges antibakteriális anyaggal vannak bevonva, amely képes megakadályozni a gombák és baktériumok elszaporodását a készüléken belül. Ez az anyag tisztán tartja a légkondicionálót, hatékonyan véd a kellemetlen szagok ellen, és a készülék élettartamát is meghosszabbítja. Vegyen mély lélegzetet és élvezze a hűvös levegőt, amit a BIO elemekkel ellátott Samsung légkondicionáló szolgáltat!

Ez az elem szagtalanítja a levegőt még mielőtt az a hőcserélőbe jutna. Hőcserélő (Szabadalom száma: 10-346876, Japán, 1998. december 7.) Amikor a légkondicionáló berendezés használaton kívül van, az antibakteriális kezelésnek köszönhetően megsemmisülnek a készülékben maradó gombák és baktériumok, ezáltal higiénikusabb tárolási feltételek válnak lehetővé.

A klíma története

A nyári kánikula ellen bizony védekezni kell, főleg mai modern korunkban, ahol a városok sűrű beépítettsége miatt a hatalmas hőelnyelő felületek (épületek, utak…) miatt magasabb a hőmérséklet. A sűrűn emlegetett globális felmelegedés is fokozza a klíma utáni növekvő igényt. Kiváló megoldást jelentenek a modern klíma készülékeklehet elérni a kellemes hőfokot úgy, hogy közben még a......

Bővebben...:

Hogyan viselhető el a forróság?

Az évről évre fokozódó nyári forróság új megoldásokat kíván, amelyekkel hatékony és egyben költségtakarékos módon tehető elviselhetővé a meleg, mérsékelve a hőség közérzetre gyakorolt, a napi teljesítményt csökkenő hatását. Manapság a legtöbb iroda elképzelhetetlen klímaberendezés nélkül, ám épp ezek tömeges elterjedése és az általuk kiváltott egészségi panaszok ráirányítják......

Bővebben...:

Legionella betegség

A tiszta klímaberendezés nem terjeszti a legionella betegséget. A split klíma (háztartási légkondicionálók) normális esetben nem porlasztanak vizet a légtérbe, tehát legionella betegséget sem okozhatnak. Ezen túlmenően a split klíma beltéri egység hőcserélőjén egy nagyon nedves környezet alakul ki, a klíma beltéri egység hőcserélő felületére a hűtött levegőből különböző szerves anyagok.....

Bővebben...:

HASZNOS LEHET

LÁTOGATÓINK

0241936
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
24
57
361
240641
2688
4016

Oldalainkat 16 vendég és 0 tag böngészi

Tevékenységeink


 

TISZTELT VÁSÁRLÓINK!

Az oldalon feltűntetett árak és paraméterek tájékoztató jellegűek! A megjelenő képek illusztrációk. Az esetleges gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk. Az árváltozás jogát fenntartjuk. Ha egy termék ára irreálisan eltér a piacon elérhető többi ártól, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.