Hűtőteljesítmény

                 

Válasszon gyártót...

           

Érdekes, tudtad hogy...?

- A "Tamás bátya kunyhója" volt az első regény, amelyet 1 milliónál is több példányban adtak el.

Milyen hangos a klíma?

Az emberek monotónia tűrő küszöbe nyilvánvalóan teljesen eltérő. 

A folyamatos zaj ami egyes embereknek hallhatatlan, másoknak már idegesítő és zavaró is lehet. Minél halkabb egy berendezés annál könnyebben fog illeszkedni az eltérő igényekhez. Fontos, hogy munka végzés vagy pihenés közben ne érjen bennünket olyan külső behatás ami megzavarhatja a tevékenységünket.

A klímaberendezések üzemeltetése közben a kül és beltéri egységben elhelyezett ventilátor motorok és járókerekek valamint a kültériben elhelyezett kompresszor üzemének eredményeképpen zaj keletkezik. Ez a zaj a berendezésből távozik. A korszerű berendezések gyártóinak egyik fontos fejlesztési pontja, hogy a zajszintet minél alacsonyabbra tudják küzdeni.

A mai beltéri egységeknél nem ritka a 20 dBA zajszint (Nord Mojave, Hitahci Shirokuma) (hangnyomás szint) alacsony fordulaton ami kb. akkor “zajt” jelent mint a lágy szellőben susogó falevél. De a kültéri egység zajszintjére nem csak a saját kényelmünk miatt kell figyelnünk! Környezetünkben élő ember társainkat is zavarhatja a kültéri egységből kiáramló zaj. A zaj terhelést a 4/1984 sz. EÜM rendelet szabályozza. A rendeletben meghatározták, területi funkció szerint, hogy bizonyos besorolású területeknek milyen zajszinteknek kell megfelelnie.

Amennyiben a berendezésünk kültéri egysége zajosabb a megengedettnél ,akkor egy feljelentést követően akár annak leszerelését is elrendelheti a hatóság. Lakóterületen laza beépítéssel a nappali megengedett érték 5 méterre a berendezéstől 55dB(A) az éjszakai pedig 45 dB(A).

forrás: klima.hu

 

 

A klíma története

A nyári kánikula ellen bizony védekezni kell, főleg mai modern korunkban, ahol a városok sűrű beépítettsége miatt a hatalmas hőelnyelő felületek (épületek, utak…) miatt magasabb a hőmérséklet. A sűrűn emlegetett globális felmelegedés is fokozza a klíma utáni növekvő igényt. Kiváló megoldást jelentenek a modern klíma készülékeklehet elérni a kellemes hőfokot úgy, hogy közben még a......

Bővebben...:

Klímavásárlási szempontok

Az egészségünk és a villanyszámlánk könnyen megsínyli a rossz döntést, ugyanis elkapkodni a klímaberendezés vásárlást nem érdemes. Kifejezett orvosi ellenjavallata nincs a klíma választási szempontoknak, de a légkondicionáló helyes kiválasztása nagyban függhet az építészeti adottságoktól. A klimatizálás valójában azt jelenti, hogy az adott helyiség légállapotát ellenőrizzük............

Bővebben...:

Megéri fűteni a klímával?

Egyre gyakrabban találkozhatunk a klímatechnika területén a következő kifejezéssel: Inverter. A legtöbb esetben az „energiatakarékos” jelzőt párosítják vele, pedig az inverteres technológiának sokkal több előnye van a hagyományos klímamegoldásokkal szemben: Maga az inverter nem más, mint egy – gyakorlatilag fokozatmentes – teljesítményszabályozó, azaz egy olyan eszköz.......

Bővebben...:

HASZNOS LEHET

LÁTOGATÓINK

0241962
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
50
57
387
240641
2714
4016

Oldalainkat 42 vendég és 0 tag böngészi

Tevékenységeink


 

TISZTELT VÁSÁRLÓINK!

Az oldalon feltűntetett árak és paraméterek tájékoztató jellegűek! A megjelenő képek illusztrációk. Az esetleges gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk. Az árváltozás jogát fenntartjuk. Ha egy termék ára irreálisan eltér a piacon elérhető többi ártól, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.