Hűtőteljesítmény

                 

Válasszon gyártót...

           

Érdekes, tudtad hogy...?

- Egy felmérés szerint egy 25500 szavas angol szótár 93%-a volt regisztrálva,mint ".com" végződésű domain.

Megéri fűteni a klímával?

Van egy hatékony, de energiatakarékos klímamegoldás, amelynek titka egy új technológia.

Egyre gyakrabban találkozhatunk a klímatechnika területén a következő kifejezéssel: Inverter. A legtöbb esetben az „energiatakarékos” jelzőt párosítják vele, pedig az inverteres technológiának sokkal több előnye van a hagyományos klímamegoldásokkal szemben:

Maga az inverter nem más, mint egy – gyakorlatilag fokozatmentes – teljesítményszabályozó, azaz egy olyan eszköz, amely alkalmassá teszi a berendezésünket arra, hogy akár a maximális teljesítményének csak egy részét kihasználva, akár 20, 50%-on, vagy teljes kihasználtsággal, akár 100%-on üzemeljen. Mi ennek az eredménye? Sokkal több, mint gondolná:

Akár 40%-al alacsonyabb energiafogyasztás

Igen, az inverteres készülékek rendkívül energiatakarékosak: Átlagfogyasztásuk 30-40%-al is kisebb lehet, mint a hagyományos készülékeké. A titok nem a berendezés névleges teljesítményében keresendő, hanem a hatásfokban, azaz az egységnyi elektromos áram segítségével kapott hűtési teljesítmény mértékében. A hagyományos klímaberendezések teljes kapacitáson, maximális teljesítményük leadása mellett dolgoznak, akkor is, ha a hűtési teljesítménynek csak egy részére van szükség: ilyenkor a berendezés ki- és bekapcsolja a hűtést biztosító kompresszort, és ez jelentős energiafogyasztással jár. Ezzel szemben az inverteres berendezés képes a leadott teljesítményt szabályozni, ezért lehetővé válik, hogy magas hatásfokkal folyamatosan dolgozzon, energiaköltséges ki- és bekapcsolások nélkül, rendkívül gazdaságosan.

Inverteres klímája csendesebb, mint a legjobb feleség

Ha esetleg úgy érzi, hogy klímája nem ad ki egy árva hangot sem, ne hívja rögtön a szerelőt! A teljesítményszabályozáson alapuló inverter technológiának köszönhetően lehetővé válik, hogy a készülék az átlagos 28-30 dBA helyett akár 22 dBA zajszintet produkáljon, mely garantáltan nem zavarja meg az éjszakai álmát. Ilyen alacsony zajszint a berendezésbe beáramló levegő sebességének csökkentésével valósulhat meg, mert a kültéri egység teljesítményét hozzá tudjuk igazítani a beltérin átmozgatott levegő mennyiségéhez. Mivel a legalacsonyabb zajszintre éjszaka van szükség és ekkor a berendezés teljes kapacitásának csak kb 30%-án kell, hogy üzemeljen, az alacsonyabb teljesítményhez igazított átmozgatott levegőmennyiséggel a berendezés képes lesz a megkívánt nagyon alacsony zajszint mellett is tökéletesen hatékonyan dolgozni.

Nincs begyulladt szem, mert nincs huzat

A hagyományos klímák ismérve, hogy a kiáramló levegő hőmérsékletét nagyon nehéz szabályozni: Ezért a szakemberek azt szokták ajánlani, hogy a berendezést a tartózkodási helyünktől minél távolabb helyezzük el a szobában, így a kifújt hideg levegő keveredni tud a helyiség meleg levegőjével.
Az inverteres berendezések esetében lehetőségünk van a kiáramló levegő hőmérsékletének szabályozására: A teljesítmény csökkentésével a befújt levegő hőmérséklete emelkedni fog – egy újabb jó pont!

 

 

A klíma története

A nyári kánikula ellen bizony védekezni kell, főleg mai modern korunkban, ahol a városok sűrű beépítettsége miatt a hatalmas hőelnyelő felületek (épületek, utak…) miatt magasabb a hőmérséklet. A sűrűn emlegetett globális felmelegedés is fokozza a klíma utáni növekvő igényt. Kiváló megoldást jelentenek a modern klíma készülékeklehet elérni a kellemes hőfokot úgy, hogy közben még a......

Bővebben...:

Klímavásárlási szempontok

Az egészségünk és a villanyszámlánk könnyen megsínyli a rossz döntést, ugyanis elkapkodni a klímaberendezés vásárlást nem érdemes. Kifejezett orvosi ellenjavallata nincs a klíma választási szempontoknak, de a légkondicionáló helyes kiválasztása nagyban függhet az építészeti adottságoktól. A klimatizálás valójában azt jelenti, hogy az adott helyiség légállapotát ellenőrizzük............

Bővebben...:

Megéri fűteni a klímával?

Egyre gyakrabban találkozhatunk a klímatechnika területén a következő kifejezéssel: Inverter. A legtöbb esetben az „energiatakarékos” jelzőt párosítják vele, pedig az inverteres technológiának sokkal több előnye van a hagyományos klímamegoldásokkal szemben: Maga az inverter nem más, mint egy – gyakorlatilag fokozatmentes – teljesítményszabályozó, azaz egy olyan eszköz.......

Bővebben...:

HASZNOS LEHET

LÁTOGATÓINK

0241969
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
57
57
394
240641
2721
4016

Oldalainkat 49 vendég és 0 tag böngészi

Tevékenységeink


 

TISZTELT VÁSÁRLÓINK!

Az oldalon feltűntetett árak és paraméterek tájékoztató jellegűek! A megjelenő képek illusztrációk. Az esetleges gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk. Az árváltozás jogát fenntartjuk. Ha egy termék ára irreálisan eltér a piacon elérhető többi ártól, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.